zondag 19 juni 2011

Nieuw pand! per 1 juli naar Worp 67


Jaaaa, eindelijk vrijdag de sleutel gekregen van ons nieuwe pand aan de Worp 67. Per 1 juli zijn we verhuist naar dit mooie hoekpand tegenover het Worpplantsoen. We gaan dus niet al te ver weg';). En nu dus klussen. Er komt een nieuwe vloer in en natuurlijk hier en daar een likje verf. Ook hebben we erg mooi behang uit gekozen en zijn we al druk bezig met de inrichting op papier.


Ben je ook nieuwsgierig geworden? Zaterdag 2 juli zijn we extra geopend van 10.00 tot 17.00. Donderdag 30 juni zijn we dan gesloten vanwege de verhuizing.




Klaar voor de nieuwe vloer

Olmenhorstfair en Noordwijk











Wat doe je in een Pinksterweekend als het te koud is om met de camper erop uit te gaan? Dan ga je naar de zee natuurlijk. Op twitter las ik s'ochtends over de Olmenhorstfair en omdat we nog geen plannen hadden, leek ons dat wel gezellig. Om 13.00 waren we in Lissebroek. We werden naar een weiland gedirigeerd en moesten daar parkeren. Met nog geen 10 minuten stond het hele weiland vol met auto's. O jee, wat een drukte! We moesten zelfs even in de rij staan om kaartjes te kunnen kopen. Dat hadden we nog nooit meegemaakt voor een fair. Gelukkig was het de moeite waard want er waren meer dan 150 kramen en erg leuk opgezet. Met overal leuke zitjes en loungebanken, heerlijke stands met zelfgemaakte producten waarvan je heerlijk kon proeven. Voor de oudere kinderen workshops en een paardentram en zelf een mobiele kinderboerderij. Na zo'n 2,5 uur rondgestruind te hebben (al hadden we ons nog wel langer kunnen vermaken), wilden we nog heel graag van het laatste mooie weer genieten aan het strand in Noordwijk. Een mooie afsluiter van een heerlijke dag uit!

Alan Dunn

Alan Dunn (http://www.alandunnsugarcraft.com/) is een meester in het maken van suikerbloemen en zodra ik hoorde dat hij in Nederland een workshop kwam geven heb ik me meteen opgegeven. De workshop werd gegeven bij Bart van Vliet (de marsepeinspecialist) in Alphen aan de Rijn. Wel een eind weg en de meesten die mij goed kennen, weten dat ik niet graag auto rij op de snelweg. Dus na lang wikken en wegen besloten om me toch op te geven en met de trein te gaan. Gelukkig viel de treinreis (ondanks de lange zit) mee.

De workshop bestond uit het maken van een cosmos met bladeren, ginger lilly's en een string of pearls oftwel een erwtenplantje. Ik heb weer veel geleerd en het was ook erg leuk om een aantal mede taartenbaksters weer eens te spreken en te ontmoeten.

Ik hoorde dat Alan Dunn ook nog bij Ellen in Donderen zou komen, 2 weken daarna. Ik mag graag bij Ellen komen en dat ritje over de snelweg durf ik dan weer wel ;). Dus met 2 weken zag in Alan Dunn weer en we hebben toen een pioenroos leren maken. Een van mijn favoriete bloemen (ach van wie niet hihi). We mochten kiezen uit een open pioen en uit een moeilijkere versie de 'fluffy' variant zoals Alan het noemde. Natuurlijk wilde ik de moeilijkere versie. En dat heb ik ook wel geweten haha, want we moesten heel veel 'fluffy' bladeren maken. Terwijl de meesten al bijna klaar waren, moesten wij nog beginnen met binden en dusten. Gelukkig is Alan heeeeeel erg goed in binden en hielp hij een handje mee (wat ik echt niet erg vond ;)). Hieronder mijn resultaten! En mocht je ook geinteresseerd zijn in een workshop van Alan, volgend jaar komt hij weer bij Ellen en ik geloof zelfs dit jaar weer in Alphen aan de Rijn.


De cosmos De 'fluffy' pioenroos



Hip&Handgemaakt

De zondag na Hemelvaart stonden we met Zoet&Zo voor het eerst op de Hip&Handgemaakt markt in het Havenkwartier van Deventer. Het werd voor de 4e keer gehouden. Het begon nat met een grote plensbui, waar we totaal niet op voorbereid waren . We stonden op een hoek dus alles regende lekker in. Maar onze lieve buren van Tipennama hadden extra zeil en klemmen, en bleven we gelukkig daarna lekker droog. Om 11 uur klaarde het weer op en toen werd het meteen ook erg druk. Zo druk zelfs dat we bijna geen tijd hadden voor een broodje, laat staan om zelf nog even rond te kijken. S'middags werd het zelfs zonnig en konden de truien uit en plaats maken voor de korte mouw. Volgens de organisatie heeft het aantal bezoekers dat van vorig jaar overtroffen. Naar schatting zijn er 2.500 bezoekers op de creatieve markt afgekomen. Wij hopen er volgend jaar zeker weer te staan! http://www.hipenhandgemaaktmarkt.nl/



Zo bakt de moderne huisvrouw

We hebben een Volkswagen camper bus uit 1975 en zodra het even mooi weer is en s'nachts niet meer te koud is, gaan we erop uit. Met Hemelvaart staan we staan elk jaar in Rossum op de camping. Vaak het eerste weekend van het jaar dat je weer kan kamperen.



Op Hemelvaartsdag was er in het centrum(pje) van Rossum een tweedehands boekenmarkt. Ik mag graag lezen, al moet ik bekennen dat ik er te weinig tijd voor maak. Het laatste en net uit gekomen deel van Jane Auel ligt nog vrij onaangebroken op mijn nachtkastje. Maar goed even snuffelen kan geen kwaad. Op de markt aangekomen, bleek er niet alleen een boekenmarkt te zijn maar ook een echte brocante markt. Met heel veel leuke snuffeldingetjes. Mijn dochtertje van twee werd de trotste eigenaresse van een boekje, een grote legpuzzel een beer uiteraard en een kinderwandelwagen (waar de beer natuurlijk in moest). En ik vond dit:








En dit leuke bakboek uit de jaren 80 (geloof ik) met heerlijke recepten. En zelfs toen waren cupcakes al hip&hot :)

Wilton Gumpaste&Fondant

28&29 mei het 2e intensieve weekend Wilton, en deze keer de Gumpaste&Fondant. Zo'n leuke module om te geven omdat je heel veel leuke en niet te moeilijke bloemen leert maken van gumpaste. Je leert natuurlijk roosjes maken, maar ook calla's, anjers en margrieten. Mooie bloemen voor op een bruidstaart bijvoorbeeld!






En de trotse bezitsters van weer een Wilton certificaat. Gefeliciteerd met het behalen van het certificaat Hatice, Narmatha, Yvonne, Hanneke en Wiesje!






Worteltjes cake

Voor de paasbrunch bij de familie wilde ik graag wortelcakejes uitproberen. Worteltaart is naast cheesecake altijd 1 van mijn favorieten! Hoewel ik elke taart wel lekker vind ;).



Ik had dus alleen geen recepten en vond het lastig te kiezen welk recept nou echt lekker zou zijn, en om nou elke recept uit te proberen...Dus op twitter een oproepje geplaatst en ik kreeg meteen 2 reacties. Een recept van Heidi Maris en een recept van Nicolette van http://www.cafecreme-n.blogspot.com/cafecreme-n.blogspot.com/, een medeblogger en twitteraar. Beide recepten hadden heel verschillende ingredienten. Alleen de wortels waren hetzelfde ;).


Hieronder vind je de recepten en beoordeel zelf welke je het lekkerst vindt!


Recept Heidi Maris

5 eierdooiers
2 dl suiker
sap en schil van citroen (1/2)

1 tl kaneel

1 mespunt gemberpoeder

200 gr rauw geraspte wortelen

1,5 dl gemalen amandelen

1 dl paneermeel

1 el maizena

1 tl bakpoeder

5 eiwitten

poedersuiker

baktemperatuur 175 graden
baktijd: 45 minuten en voor cupcakes zou ik minder doen en af en toe even gluren door het ovenraam of ze gaar zijn (bruin).


Mix de eierdooiers en de suiker wit. Voeg de citroen toe. Roer de kruiden, de wortels, amandelen en de paneermeel erdoor heen. Als laatste het bakpoeder en de maizena. Sla de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag. Doe het beslag in een springvorm van 22 cm. Na het bakken uit de springvorm halen en bestuiven met poedersuiker of met een lekkere cremecheese topping!


Het recept van Nicolette staat op haar blog: http://www.cafecreme-n.blogspot.com/2011_04_01_archive.html. En dan bij 22 april. Eerst in het Frans maar daarna ook vertaald voor ons in het Nederlands. Als je een beetje wegwijs bent met Frans dan vind je er nog veel meer heerlijke recepten!