vrijdag 13 mei 2011

Luie zondag blogpost



Het is hoognodig om ons blog weer bij te werken en wat is daarvoor beter geschikt dan een luie zondag als deze met regen! Dus lekker binnen zitten en bloggen!



Zoet&Zo Challenge



Op zaterdag 9 april organiseerden wij de Zoet&Zo Challenge! De eerste live taartwedstrijd in Nederland waarbij 3 teams ter plekke in 6,5 uur een 5 laags stapeltaart moesten maken. Een hele prestatie! De Challenge trok meer dan 400 bezoekers. We hadden 100 goodie bags voor de 1e 100 bezoekers en die waren al binnen 10 minuten uitgereikt!






Er waren veel verschillende stands zoals de leuke en lekker webshop Cookie Cottage en de nieuwste rage: zelf siliconen molds maken met Sillicreations. Ook hadden we een aantal &Zo stands zoals de heerlijke geurende zeepjes van de Zeepboetiek en de zeer zoete oorbellen, magneten en wat al niet meer van fimoklei gemaakt door creasteffie. De stands werden goed bezocht, want menigeen ging met een goed gevulde tas weer naar huis!




De goodie bags hangen al te wachten



Het weer hielp heerlijk mee die dag en het was dus heerlijk zitten bij DokH2O op het terras.




De zoete act stal de show!


Maar waar het allemaal om draaide was natuurlijk de Zoet&Zo Challenge: 3 teams bestaande uit Machteld & Etty, Caroline & Jolanda en Petra & Belinda, hebben echt geweldige prestaties geleverd. Zo moesten ze een smaaktest afleggen en een vaardigheidstest ondergaan: Het maken van de hoogste toren met alleen maar 6 hotelcakes, een paar sateprikkers en een aardappelmesje.





Machteld aan het werk en Caroline maakt roosjes onder toeziend oog van jurylid Inge Zaagsma van Taartopmaat.


De teams werden beoordeeld op smaak, vaardigheid, techniek, hygiene en natuurlijk het ontwerp. De jury bestond uit 3 leden: Inge Zaagsma van Taartopmaat uit Wormer, Evelien Keijer van het taartmagazine Mjamtaart! en Ronald Reuvekamp van Lindeboom patisserie uit Zwolle. De dag werd gepresenteerd door Vicky Littlejohn van Missbakery en lid van het Nederlands Patisserie Team.


De teams druk aan het werk.




En dan de uitslag! Na een lange dag van hard werken en veel spanning dan eindelijk de uitslag.


3e plaats voor Machteld en Etty 2e plaats voor Caroline en Jolanda







En de winnende taart van Belinda en Petra!




En de dames die het hebben georganiseerd: Marije (van Zoet&Zo) en Angelique.
Meer weten of heb je het gemist en wil je volgend jaar ook komen, kijk dan op http://www.zoetenzochallenge.nl/